LET OP! Picozone trekt de stekker eruit! Op 1 juni 2018 is het voorbij! Lees het nieuws artikel.
De nieuwste Picozines!
pico mini magazine issue 62484 : jkjk - scr pico mini magazine issue 62461 : vaderdag Lucia - jufmarianne1 pico mini magazine issue 62451 : vaderdag asli - jufmarianne1 pico mini magazine issue 62453 : vaderdag Jente - jufmarianne1
Hier vind je er nog meer.
Picozone.nl is speciaal voor kids.
Het laatste picozone nieuws:
De stekker gaat eruit!
Aan alles komt een eind, ook aan Picozone. We hebben het 10 jaar lang volgehouden. Er zijn ongeveer 75.000 picozones gemaakt. Picozone wordt in schoolklassen gebruikt, er worden vakantieboekjes mee gemaakt en mensen die wij niet kennen verzorgen er workshops mee. Daar hebben we steeds van genoten, maar nooit iets aan verdiend. Sterker nog, Picozone onderhouden brengt kosten met zich mee. Graag gedaan, maar het geld is op. 

1 Juni 2018 is het voorbij... 

Veel dank voor al jullie leuke en mooie Pico's!

30 April 2018 - 10:31

Lidmaatschap
De Picozone site onderhouden en hosten kost geld. Er zijn daarom een aantal wijzigingen.

Iedereen mag gratis één Pico maken.
Als je meer dan één Pico wilt maken vragen we een kleine bijdrage.
Voor 5,- mag je een jaar lang zoveel Picos maken als je wilt.

Je kunt ook voor een groepslidmaatschap kiezen.

10 December 2014 - 14:54

Klassen en groepen!
Gebruik je als leraar Picozone in de klas? Dan kun je vanaf nu groepen samenstellen. Je kunt je groep een naam geven, bijvoorbeeld de naam van de klas of het thema van de les. De makers zijn overzichtelijk per groep terug te bekijken.Lees meer

14 January 2014 - 13:10

workshop @ Bibliotheek centrum (Haarlem)
Kom in de Week van de Mediawijsheid een Picozine maken in Bibliotheek Oost.
vr 23 dec 2011 - 15:00 tot 17:00
Lees meer

23 November 2011 - 16:00

Workshop Zandvoort en Haarlem
Leer een mini-tijdschrift maken dat je op internet kan publiceren.
woensdag 23 november 15.00 uur - 17.00 uur
Het is handig als je van tevoren een verhaal, gedicht of foto's op een USB-stick meeneemt, of we bedenken ter plekke wat.
Lees meer

22 November 2011 - 11:39

Spreekbeurt? Werkstuk? Speciale gelegenheid? Iets leuks op je eigen site?
Steeds meer kinderen ontdekken dat Picozone uitstekend kan worden gebruikt voor hun spreekbeurt of werkstuk. Er worden prachtige Picos gemaakt over heel uiteenlopende onderwerpen. Nadineb maakte bijvoorbeeld een hele mooie over teckeltjes, waarvan ik vooral de voorpagina erg leuk vind. Rond vaderdag verschenen er nogal wat Picos speciaal gemaakt voor de pappa's.
Maar de mooiste van afgelopen tijd is denk ik de Pico over de noordzee, ook al gemaakt door Nadineb.

Al die mooie Pico's zorgen voor steeds meer bezoek op de site, dus je maakt je Picos zeker niet voor niets! Als je wilt dat nog meer mensen je werk zien kun je natuurlijk gebruik maken van de 'embed code maker' of je kunt je Pico op je eigen hyves pagina plaatsen. Steeds meer mensen gebruiken deze mogelijkheden, zo zijn we onder andere te vinden op:

http://mediatheekdewissel.blogspot.com/
Happy Pico! 

26 June 2009 - 13:45

Social Bookmarks
Er staan nieuwe knoppen onder aan de pagina's van Picozone. Hiermee kun je je stem uitbrengen en de rest van de wereld laten weten hoe goed je de site vindt. Deze knoppen staan ook onderaan elke Pico. Als meerdere mensen op jou Pico stemmen kun je rekenen op nog meer nieuwsgierige bezoekers!


15 May 2009 - 14:09

Pico naar je vrienden sturen
Laat je Pico zien aan al je vrienden met de knop 'Mail je vrienden' onder je Pico. Je vrienden krijgen dan een mailtje met jouw Pico erin! Zo kan je je vrienden altijd je nieuwste Pico laten zien.

Druk op de knop "Mail je vrienden"  en verstuur je Pico naar al je iedereen die je kent! Je kunt je Pico ook nog een naam geven en vertellen wat er in staat.

Als je ingelogd bent op de site staat de knop onder de Pico's. Probeer het maar eens en stuur je Pico naar al je vrienden.

24 April 2009 - 16:07

Anne de Vilder verzorgde een aantal Pico Workshops
Leerlingen van Havo 3 en vwo 3 ATC Hilversum heb ik eind 2008 kennis laten maken met Picozine. Picozine was 'n onderdeel binnen 'n zelf ontworpen lessenserie van (10 uur) 'het portret'. De leerlingen waren erg enthousiast. Als begeleider heb ik ontdekt dat het belangrijk is dat je eerst een goede instructie geeft over de website tot iedereen het snapt en vervolgens een opdracht geeft die niet te specifiek is anders krijg je met een grotere groep teveel van hetzelfde. Ik denk dat het daarom handig is dat deelnemers de tijd krijgen( min. 2 les uren) binnen de les te experimenteren en te onderzoeken wat je allemaal met Picozine kan.

Some results here.
For more info mail drie[a]picozine.com

18 January 2009 - 14:05


Download, Print, Vouw, Niet, Snij of Maak je eigen PicoZine.
Een Picozine heeft 16 pagina's, formaat A7.

  Voeg toe aan je Facebook-profiel Plaats dit bericht op Twitter
{loginblok}